Om Produkten

OM PRODUKTENBakgrunden

När grundaren och uppfinnaren av Rimgard fick sina hjul stulna för tredje gången i rad bestämde han sig för att ta saken i egna händer. Låsbultar hade inte stoppat förövarna och därmed såg han att det var nödvändigt att utveckla en ny, innovativ produkt. Några år av intensiv forskning och utveckling senare föddes Rimgard. 


Det är världens första "wheel keeper".


Konceptet

Den första frågeställningen handlade om hur man på bästa sätt kan förhindra åtkomst till bultarna. Det krävde en modul som täcker samtliga bultar och samtidigt låser in dem. Ett globalt patentsökande visade att ingenting liknande fanns tillgängligt på marknaden.

Lösningen

För att lista ut det bästa sättet att fästa modulen på fälgen producerades flertalet olika modeller under loppet av tre och ett halvt år. Efter att flera lösningar testats så valdes ett centralt expansionssystem. Produkten placeras över bultarna i fälgen och expanderar i navet och låses fast.
Montering

Rimgard monteras genialiskt enkelt.

Med tre simpla steg får bilägaren behålla sina hjul för sig själv.

  1. Ta av centrumkåpan från fälgen och placera Rimgard över bultarna.
  2. Skruva åt Rimgarden med hjälp av monteringsverktyget samt en moment- eller hylsnyckel (max 100 Newtonmeter) så att Rimgarden expanderar inuti fälgen.
  3. För in låscylindern och vrid om nyckeln. Ta ut nyckeln och sätt tillbaka centrumkåpan.

Varje Rimgard-kit kommer med ett set på två nycklar samt ett nyckelkort med ett unikt nyckelkortsnummer. Med denna kod kan man beställa nya nycklar om det skulle behövas.Förbättrad Design

I och med att biltillverkare enligt EU-lagstiftning inte längre får rostbehandla bultar, som de gjort tidigare, så tar Rimgard även bort det visuella problemet med rostiga bultar. De allra flesta tycker dessutom att vår produkt förhöjer fälgens design. Rimgard kommer som standard i tre olika färger, vilket även betyder att man kan skräddarsy hur fälgarna ska se ut utefter vad man själv föredrar.

Rimrent

Rimgard löser även ett annat problem: vi gör det möjligt för bilhandlare att skydda sina demo- och lagerbilar. Genom vår hyreslösning, även kallad Rimrent, kan bilhandlare hyra Rimgards under tiden som deras bilar är på lager, och därefter sälja vidare produkten till sina kunder. På så sätt kan hjulen skyddas hela vägen från bilhandlare till kund.


Certifikat och Tester

Rimgard har genomgått grundliga tester, både i laboratorium och i verkliga situationer. Vi har även haft flera bilar utrustade med Rimgards i flera år och kört dem uppskattningsvid en miljon kilometer, i alla möjliga sorters svåra väderförhållanden. Några av bilarna som utrustats med Rimgard har även körts utan någon centrumkåpa, vilket betyder att låset i dessa fall inte haft något extra skydd. Inga problem gällande någon sorts funktionalitet har stötts på vid dessa test. 

 

Följande tester har även genomförts av tredje part:

- RISE, Research Institute of Sweden: Stöldresistent enligt klass II, vilket är den högsta möjliga rankningen

- TÜV, Austria: Stresstest under press

- Assa Testing Laboratory i Sverige: Stöldresistens testades genom att föra in en skruv i låskärnan och därefter dra ut hela låset, en metod som ofta används av tjuvar. Detta resulterade enbart i att skruven flög ut igen vid ett 930 kilos kraft, med låskärnan kvar inuti Rimgarden. Ett annat test som gjordes var att stålvajrar fästes runt Rimgardens "fingrar" och sen försökte man med kraft dra av hela modulen från ett hjul. Resultatet av detta var att vajrarna gick av vid 2.3 tons kraft, medan Rimgarden satt kvar opåverkad.


Efter att dessa tester slutförts kunde produkten demonteras och monteras åter igen, utan att någon synlig skada skett. 
Patents


Flertalet patent har redan beviljats både i Sverige och USA, och fler inväntas (PCT) för cirka 180 andra länder, inklusive i EU

Rimgard Sweden AB (publ.) - All rights reserved 2015 - www.rimgard.com